Etkinlik Takvimi
E-Bülten
2015-2017 Faaliyet Raporu

2015-2016 VE 2017 YILI FAALİYET RAPORU

1 Ocak 2015 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Derneğimizin yaptığı yardımlar, gerçekleştirilen faaliyetler ve etkinlikler aşağıda sıralanmıştır.

1. EŞYA DAĞITIMI

Derneğimizden 01 Ocak 2015- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Türkiye geneline toplam 382.714 adet eşya dağıtılmıştır.

Yoksulluğun açık bir şekilde görüldüğü İstanbul’un bir ilçesi olan Arnavutköy’e yılında hayırsever bir işadamının lojistik desteği ile 23.924 adet eşya gönderilmiştir.

Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ‘nde engelli ailelere dağıtılmak üzere; akülü tekerlekli sandalye, tekerlekli sandalye, koltuk değneği, walker, özellikli tekerlekli sandalye, kıyafet, kırtasiye malzemesi, kitap, oyuncak vb. olmak üzere toplam 37.590 adet eşya gönderilmiştir.

Amasya Hamamözü Kaymakamlığı’ na 37 koli eşya gönderilmiştir.

Manisa Soma madenci çocuklarına 4 koli eşya gönderilmiştir.

Gaziantep Nizip Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığı’ na 2 adet koltuk değneği, 1 adet walker, 2 adet tekerlekli sandalye, kıyafet, bebek bezi, oyuncak, ev tekstili ve mutfak eşyası ve 1 adet televizyon olmak üzere toplam 14.568 adet eşya gönderildi.

Dünya Şizofreni Derneği’ ne 3 koli kıyafet gönderilmiştir.

Dernek gönüllülerimiz Derneğimizden aldıkları 226 adet yardım malzemesini Avcılar bölgesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştır.

Silivri Ortaköy Mahallesi Muhtarlığına ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere düzenli olarak kıyafet, tekerlekli sandalye, kitap yardımı vb. 10.142 adet eşya gönderilmiştir.

2. KÖY OKULLARI KAMPANYASI

Derneğimiz tarafından Edirne’den Ağrı’ya kadar gelen talepler üzerine; faaliyet raporu ekinde isimleri verilen 69 adet köy okuluna defter, kitap, kırtasiye malzemeleri, oyuncak, mont, kaban, ayakkabı atkı, bere vb. ihtiyaçları olan ürünler gönderilmiştir.

3. ERZAK DAĞITIMI

Derneğimizden Ramazan ayında gerçekleştirilen erzak yardımı kapsamında 41.898 adet erzak dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca Derneğimize gelen kurban ve adak bağışları ile 1.610 paket et dağıtılmıştır. Derneğimizin koruması altındaki 76 aileye her ay düzenli olarak erzak yardımı yapılmıştır.

4. KİTAP KAMPANYASI

Derneğimizden 2017 yılında Edirne’den Ağrı’ya kadar birçok okulda kütüphaneler kurulmasına destek verilmiştir. Toplam 28.940 adet kitap ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ve dernek merkezimizden yardım talebinde bulunan köy okullarına dağıtımı yapılmıştır.

5. OYUNCAK KAMPANYASI

2017 yılında 9 ncusunu düzenlediğimiz “Bin Çocuğa Bin Oyuncak Kampanyası” kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğimizi Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi SOÇEM’de gerçekleştirdik. SOÇEM’deki çocuklara 42 m2 puzzel halı, 62 adet eşofman, spor ayakkabısı, sweathshirt, oyuncak, kitap dağıtımı yapılmıştır. Bununla birlikte Derneğimizden ve diğer gönderim yapılan köy okullarına; toplamda 12.236 adet oyuncak dağıtımı yapılmıştır.

6. EVSİZLERE YARDIM

Sokakta yaşayan 77 kişiye ayda bir kıyafet (kazak, mont, çorap, ayakkabı, battaniye) yardımı Derneğimizden yapılmaktadır.

Ayrıca Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Göztepe Çocuk Büro Amirliği ile yapılan iş birliği çerçevesinde; sokakta bulunan çocuk ve yaşlı mağdur kişiler de sosyal polisler tarafından Derneğimize getirilerek giydirilmektedir.

Kadın Sığınma Evleri ve Genç kız Sığınma Evi’ne de talepleri doğrultusunda kıyfet ve erzak desteği verilmektedir.

7. KIRTASİYE MALZEMESİ DAĞITIMI

2015-2016 ve 2017 Eğitim öğretim yıllarında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına toplam 17.475 adet kırtasiye malzemesi dağıtımı yapılmıştır.

8. DAYANIKLI TÜKETİM MALZEMESİ

Derneğimizden dayanıklı tüketim malzemesi olarak;

BEBEK GİYSİSİ

MUTFAK MALZEMESİ (ÇEYİZ)

ÇEYİZ DİĞER

EV AKSESUARI

olmak üzere 42.991 adet eşya dağıtılmıştır.

9. SAĞLIK YARDIMI

a) PİL KARDEŞLİĞİ

2009 yılında başlayan Pil Kardeşliği kampanyamız halen devam etmekte olup, işitme engelli 17 çocuğa her ay düzenli olarak 30 adet kulak pili verilmektedir. 3 yıl içerisinde toplam toplam 4.751 adet kulak pili çocuklarımızın ailelerine teslim edilmiştir.

Eren Kaan Savaş’ a işitme cihazı FM sistemi, Hilal Demirci, Narin Genç ve Eray Genç’ e koklear implant kablosu, işitme Engelli Nuran Aksu’ya 1 adet, Mukaddes Kaya’ya 1 adet ve Rafet Alp Açıkgöz’e 2 adet protez işitme cihazı Derneğimiz tarafından alınarak, teslim edildi. Kumrunaz Çelebi’nin işitme cihazı tamir edildi.

Çanakkale’de büyüme rahatsızlığı olan 15 yaşındaki gencimize 46,5 numara ayakkabı teslim edilmiştir.

b) PLASTİK KAPAK KAMPANYASI

3 yıl içerisinde 5 adet akülü tekerlekli sandalye, 20 adet tekerlekli sandalye ve 2 adet özellikli sandalye Derneğimiz tarafından, bağışçılarımızın desteği ile alınmış ve ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir.

c) MAMA VE BEBEK BEZİ YARDIMI

Bebeği olan aileler için düzenli olarak her ay bebek bezi ve mama yardımı yapıldı ve devam ediyor.

Bununla birlikte 3 yıl içerisinde toplamda 12.882 adet yardım ailelere dağıtılmıştır.

d) HASTA BEZİ VE SARF MALZEME

İhtiyaç sahibi hasta yakınlarına 1.585 adet hasta bezi ve sarf malzemesi teslim edilmiştir.

e) ENGELLİLER İÇİN ALINAN CİHAZLAR

Derneğimizden engelli ihtiyaç sahiplerine

ŞİŞME YATAK

WALKER

HASTA YATAĞI

GÖZLÜK

KOLTUK DEĞNEĞİ

NEBÜLİZATÖR

toplam 96 adet cihaz teslim edilmiştir.

10. EĞİTİM DESTEĞİ

Derneğimiz öncülüğünde

2015 yılında 60 öğrenciye,

2016 yılında 59 öğrenciye,

2017 yılında 50 öğrenciye bağışçılarımız tarafından eğitim desteği verilmektedir.

114 öğrenci evine ev eşyası, öğrencilerimize eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla 36 adet dizüstü bilgisayar verilmiştir.

11. ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN KAMPANYASI

Çocuklar üşümesin kampanyamız kapsamında derneğimize gönderilen atkı, berelerimiz köy okullarındaki çocuklara gönderilmiştir. Kampanyamız devam etmektedir.

12. ETKİNLİKLER

Derneğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında;

• Atatürk Arboretumu – Garipçe Köyü ve Emirgan Koruluğu

• Rıdvan Aytan Kadıköy Musiki Derneği Sayın Nusret Yılmaz Konseri

• Sarıyer Belediyesi Kermes

• Yel Değirmeni Ars Nova Konseri

• 2015-2016 İstanbul Maratonu

• TRT Doğru Dürüst Programında çekimler yapıldı

• Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Shirley Tiyatrosu

• Karne Hediyelerini çocuklara dağıtıldı

• Müjdat Gezen Tiyatrosu

• Sabancı Üniv. 1.Ulusal Duyarlılık Konferansına katılım

• Sakarya Özel Eğitim Uyg. Merkezinde 23 Nisan’da hediyeler dağıtıldı

• Sevinç Kolejinde Derneğimizin tanıtımı yapıldı.

• Kazım Beyaz Özel Eğitim Okulu engelliler haftası organizasyonu

• Garaj Organizasyon’un Kilyos’ta düzenlediği kermes

• Sevgi çalıştayında hasta çocuklara hediye edilmek üzere origami ve ayraç yapımı

13. AYNİ YARDIM VEREN KURUMSAL FİRMALAR

Derneğimize ayni yardım desteği veren kurumsal firmalara teşekkür ederiz. Kurumsal bilgi olması nedeni ile isimleri açıklanmamaktadır.

14. SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Maltepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi İşletme Kulubü, Üsküdar Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sezin Okulları, Sevinç Koleji, Beykoz Meslek Lisesi, Acıbadem 65.Yıl Lisesi, 60.Yıl Anadolu İlkokulu, Acıbadem Doğa Koleji ve Milenyum Anaokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri için Derneğimizi ziyaret etti. Dernek Başkanımızla röportaj yaptı.

60. Yıl Anadolu İlköğretim Okulu öğrencileri Derneğimizi ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi arkadaşları için kitap, oyuncak ve kıyafet bağışında bulundular.

15. DERNEK İÇİ

24 Kasım Öğretmenler gününde, Toplumda örnek çalışmalar yapan kişileri tanıtan "Doğru Dürüst" Programında Dernek Başkanımız Sayın Fazilet Şahin'in kısa bir biyografisi ve Derneğimizde yapılan faaliyetler yayınlanmıştır. TRT Doğru Dürüst Program Yönetmeni Alev Hanım ve ekibine çekim sırasında katkıda bulunan tüm üyelerimize, gönüllülerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Değerli Sporcularımızdan Evrim Esendemir, Wings For Life adlı yarışta Gülcihan’a Akülü Tekerlekli Sandalye alabilmek amacıyla koşmuştur. Cihaz diğer bağışçılarımızın da katkılarıyla temin edilip, teslim edilmiştir.

Derneğimizin takvimlerini yaptıran Ege Basım Yön. Kur. Baş. Sn. Ramazan Güven ve Maratona ekibi ile katılan Sun Chemical şirketi Genel Müdürü Sn. Arınç Aktan’a katkılarından dolayı plaket verilmiştir.

Değerli Sanatçımız Nusret Yılmaz ve Rıdvan Aytan Kadıköy Musiki Derneği Şubat ayı içerisinde Derneğimiz yararına Türk Sanat Müziği Konseri verdiler, Sn. Nusret Yılmaz’a katkılarından dolayı plaket, diğer müzisyenler ve Koristlere Teşekkür Belgesi verilmiştir.

Avrasya Maratonu ‘na Sevgi Mağazası adına 42 destekçi ve üyemiz katılmıştır.

Nisan Ayında Bridge Restaurant’ta geleneksel kahvaltı organizasyonu devam etmektedir.

Sevgi Mağazası’nın internet sitesi yenilenmiş olup, facebook, instagram ve twitter grubunda da güncel olarak haberlerimiz 2 üyemiz tarafından binlerce kişiye iletilmektedir.

Derneğimizin depo bölümünde nem ve rutubete karşı koruma amaçlı ısı yalıtımı yaptırılmış olup, ayrıca mutfak bölümünde alçıpan yaptırılmıştır.

Tüm faaliyetlerimiz ve dağıtımlarımız fotoğraflanıp, arşivlenmiştir.

Kadıköy Kent Konseyi’nde Derneğimiz Sayın Tamer Aner tarafından temsil edilmektedir.

BirAn TV’de Meyra ile Biran programına konuk olan Sn. Fazilet Şahin derneğimizin faaliyetleri hakkında izleyicilere bilgi vermiştir.

Her yıl olduğu gibi Derneğin tanıtımı için masa takvimleri yaptırılmıştır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 10 Kasım Ata’mızın aramızdan ayrılışının yıldönümünde Sevgi Mağazası olarak protokolde yer almaktadır.

16. DİLEK ve TEMENNİLER, TEŞEKKÜR

Derneğimizin faaliyetlerimize destek veren ve faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde güven ile yanımızda olan tüm üyelerimize, gönüllerimize, bağışçılarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği © 2002-2014 - Codec Bilişim Hizmetleri